Duppauergebirge od Lysého vrchu

od Höllenkoppe k Dörfles, vzadu Pustý zámek

Podzim se přihlásil chladem i ranními mlhami, ze kterých dnes poránu vyrazil Martin, aby po snídani a před pracovním procesem hravě zdolal Pitchusberg, prohlédl si sluncem zalité Krušné hory a karlovarsko schované pod pokličkou inverze. Nasadil také do boje s terénem nejen nové bezdušáky a Tukanům také laťku hodně vysoko.

Úterní chlad, zamračené nebe zlákalo ke Startu třináct otužilých Tukanů a na sudý počet pak doplnil tým i Ouroďák. Mimořádně helmou ozdobený náčelník pak udal směr Doupov a už to valíme po cyklostezce do Všeborovic a přes Lysý vrch nad Pulovice a ke sjezdu do Radošova. Obdivuhodně vysoké tempo udolalo zřejmě grupeto Čočkina. Před stoupáním k Pekelnému vrchu se v Radošově odrodili a tým pak letí vzhůru k vrcholkům Duppauer Gebirge.

Dlouhé stoupání, lehký deštík, mokré kameny a příroda si zde však tradičně vyžádala svou nebohou oběť. Pepíno ukazuje všem svou černou duši, z pláště tahá trn. Oprava netrvá dlouho a máme po chvilce před sebou, jak na dlani Složiště, Huseň i Pustý zámek. Kochačka pak pokračuje pohledem na zapadající slunce za Andělskou Horou, Vítkovkou i nad vrcholky Slavkovského lesa. Vlastníci bystrého zraku pak rozeznávají za vrtulemi větrných elektráren za Habartovem i vrcholek Zelené hory nad Chebem.

Čas však nečeká a prohlídka nově zbudovaných prostor sloužících k vyměšování vodního roztoku tělesných škodlivin z ledvin je také lákavá. Vynecháváme tentokrát výjezd na vrchol Složiště a pod dohledem dobře skrytých strážců liduprázdného prostoru fofrem mizíme od Pekelného vrchu/Höllenkoppu do prostoru bývalé obce Dörfles/Víska. Rychlost pak neztrácíme i ve sjezdu kolem Lamitz Bach přes Ober a  Unter Lamitz do Kyselky.

Ve stoupání od Ohře pak slyším poznámku náčelníka „…seberte jí to nové kolo“ a sleduji Irču jak vepředu tahá tým ve směru k Nové kyselce a dál po asfaltu nad Pulovice. No má formu, tak ji musí prodat. „Lysák“ i Dalovice za námi a tým dojíždí na základnu potrhán vlivem barevné hry světel na křižovatkách. Bajky zbaveny lehkého nánosu bahna, umyty, uskladněny a již můžeme po ujetí 48 km kolaudovat stav nových WC. Ostřílení námořníci dávají k lepšímu příhody z Jadranu, obsluha udržuje tempo pitného režimu a kamarádi se připravují k odjezdu na vícedenní akci „Tour de Šumava“ konanou v oblasti Pálavy. Tak ať jim přeje počasí a chutná burčák…

fotky

Loading