Tukani před startem triatlonu KIWI Muž 2017

cíl vyjížďky – Pajndl 977 m.n.m.

Sobotní ráno, ideální cyklistické počasí přeje i Tukanům bojujících o vavříny v triatlonu KIWI Muž 2017.  Tukani se sjíždí k provedení vyjížďky, Karel odhalil veřejnosti nepovedený facelift svého obličeje a všichni sledujeme přípravy k plavecké části závodu.

Závodníci ve vodě, záchranáři na břehu, čeřeny pro vylovení utonulých připraveny a je odstartováno. Kalné vody koupaliště Rolava ještě více zakaleny, k vidění jsou všechny plavecké styly a zdá se, že je zastoupena i „čubička“. Někteří závodníci, mající v zadní části těla vynález Pepy Ressla, již jsou na břehu a ukrajují první metry z cyklistické části. Marty i Martin nejsou pozadu a dávají ještě soupeřům šanci k úspěchu. Pavel si vede rozvážně, situaci kontroluje a tlačí soupeře pěkně zezadu. Poslední plavci jsou také na břehu, nikdo neutonul, depo kol prázdné, čeřeny zabaleny. My to také balíme a vyjíždíme směr Tisovský vrch/Pajndl.

První kilometry absolvujeme v patách závodníků po trati xterry a opouštíme ji v Mezirolí, kde nás Vítek vede do lesních partií a ke sjezdu do Nové Role. Po navigaci a kořenovce pak dojíždíme k prudkému stoupání k lesní školce. Lalůčky v lese pod Hutnickým vrchem a stále si přičítáme nastoupané metry až do Smolných Pecí. Kousek asfaltu do Fojtova, kde pak začíná to pravé stoupání po zelené ke koňské farmě a k silnici do Oldřichova. Krátký oddech ve sjezdu k rozcestí nad Lužeckým zámkem a opět stoupáme v prachu, vedru a v kamení až k rozcestí pod Vlčincem, kde zelenou barvu střídá modrá.

U oceánu pod Velflíkem máme dlouhé stoupání za sebou a tým rychle míří do sjezdu kolem Trousnické skály k Telerhäuser. Lesní ticho ale narušuje vzdech prořízlého a mlékotrysk ze zadního pláště Čendova bajku. Marné pokusy o samoobnovu těsnosti pláště, stav napravuje až vložení duše. Zdržení malé a tým míří od Oldřichova vzhůru k Bílé skále a dál po kořenovce až do sedla nad kapličkou v Nových Hamrech. Chvilka na napití a stoupání je pro dnešek zakončeno ve výšce 977 m.n.m u paty rozhledny, která 1. až 3. září 2017 oslaví 120let svého vzniku.

Zdolávám 114 schodů, odměnou je pak svěží větřík a dnes krásný výhled na Fichtelberg, Klínovec, Plešivec, Vary i hotel Imperiál. Příznivá viditelnost odhaluje Pustý zámek, Andělskou horu, Třebouňský vrch, Krudum, Dyleň a je vidět i vrchol Ochsenkopfu. Pod krušnými horami se pak leskne hladina Medardu, Nejdek a Rudné jak na dlani.

No kamarádi čekají a všichni pak sjíždíme po zelené na Tisovou a ke Krásné vyhlídce dnes obsazené motorkářským gangem. Potěšení ze sjezdu od Křižáku ke kostelu dnes vynecháváme a sjíždíme rovnou k fotbaláku a do Suché. Na asfaltu k Hammerhäuser i úzké stezce k niťárně trháme rychlostní rekordy, abychom dojeli na hřiště do Nové Role, kam by měl dojet z Varů Bobo i přespalý Ouroďák.

Chvíle čekání jsou vyplněny zavodňovacím režimem a sledováním zpráv o úspěchu kamarádů v závodě KIWI Muž 2017, ke kterému jim na dálku a elektronicky gratulujeme. Bobo i Ouroďák jsou mezi námi, sestavu opouští Čenda mířící do Děpoltek a tým se řítí po cyklostezce do Staré Role a na základnu. Fotky a video vám pak připomene pěkné výkony Tukanů z 52 kilometrů dlouhé vyjížďky a také ze závodu xterry…

fotky

 

Loading