TUKANI … zřejmě dobrý oddíl

boj proti času…

Sedím tentokrát v křesle, hledám písmena na klávesnici a inspiraci co napsat. Kamarádi fotografové mě zavalili kupou fotek a metry videí, jenž by stačili střihačům z Holywoodu na celovečerní film o seriálu závodů X.C. Jarní Bahna 2017. No závodníci se mohou těšit na okamžiky, které si vychutnávali v sedle bajků a jejich příznivci na okamžiky, kdy pevně drželi palce svým nadějím a kamarádům ze všech kategorií.

Pořadatelský tým se opět vytáhl, v Čankově vymlíkoval svižnou technickou trať časovky i nebeští sponzoři upravili své deštivé plány a na sobotu vytáhli slunce a příjemnou závodnickou teplotu. Své faldy zde, na suché trati, pak protáhli běžci i pejsci tahající své páníčky do kopce a na kolech pak všechny kategorie, od začínajících až po nezmary s šedivými vousy a nikdy nestárnoucí něžné pohlaví.

Výkony všech vynikající, ve stoupáních rozdávali úsměvy, někteří technickou nedokonalost doháněli vůlí a Aršloch jako by nebyl. I závodník, který v hlubokých lesích kolem Bílé skály zabloudil, se vrátil neokousán od divé zvěře zdráv a za světla do cíle. Název závodů „Jarní Bahna“ pak potvrdil Čenda, který se důvěrně seznámil s osamělým bahnem čekajícím na svou oběť těsně před cílem. Tukani opět nezklamali, všichni vítězové pak po zásluze vyhlášeni a odměněni, ředitel závodu přečetl dlouhý seznam sponzorů a předal cca 150 diplomů.

16. ročník X.C. Jarní Bahna je minulostí, naplněné poháry vyschly, diplomy pomalu žloutnou, vzpomínky blednou a „chorý mozek“ může vymýšlet, jak připravit příští ročník…

Foto běžci od BoBo    Foto MTB od BoBo    Foto od Pepína    fotky Petr    fotky Erich

 

 

 

Loading