… bahýnko pod Gogolovou chatou

jarní vody …

Čas tak nějak rychle běží, rychle se mění projevy počasí. Minulá sobota pod vodou a dnes jezdím ve sluneční lázni kolem Třech Křížů, abych ulovil pro účastníky druhého závodu pěkné záběry jejich obdivuhodných výkonů. Stojím v lese pod bahnitým úvozem, poslouchám písně lásky ptáků, koukám na modré nebe a na první běžce, vedené k cíli svými čtyřnohými miláčky a pak i běžce vedené k cíli touhou zvítězit.

Poslední běžci zmizeli ve stoupání ke „Gétovce“, zvířené listí spadlo zpět a datlovo ťukání náhle ruší brzdy a rachot šaltrů ve sjezdu. Úvoz je naplněn vodou i bahnem a začínající a  pokročilí mladí bajkeři se hrnou dolů. Někteří po hřebínku a většina dává přednost bahenním zábalům. Závěrky fotografů cvakají a závodníci jsou pryč. Chvilka klidu a nadupaní „eliťáci“ ve sjezdu ukazují co umí. Je to pecka, fofr, kameny a kořeny jako by nebyly. První, druhý, třetí a čtvrtý okruh pak ukázal, kdo má jakou fyzičku a co dělal v zimě. Nikdo se nezrakvil, všichni dojeli a byli po zásluze odměněni.

Jedu do cíle a čekám na to hlavní „divadlo“, které světu dnes předvedou „hobíci“ všech kategorií. Před startem jsou všichni nezdravě čistí, plni optimismu očekávají, že dnes nebudou poraženi. Přeji kamarádům úspěch a spěchám na pozici v úvoze. Je odstartováno, chvilka napětí a už se všichni bajkeři řítí po trati. V bahnitém úvozu, nebo po kamenitém hřebínku nad úvozem. První okruh, druhý okruh a pole je už silně protažené. Obdivuji Romana jezdícího na čele i v pohodě jezdícího Martyho. Povzbuzuji Martina jenž se, po ranním běžeckém okruhu, přijel vyšlapat a užít si atmosféry. Balík závodníků se protahuje úvozem, Čočkin již s náskokem před Čendou. Vyhlížím Pušáka, který bojuje s časem a se soupeři z kategorie Unisex. Kolem mne projíždí i něžné pohlaví ze všech kategorií, kde Hanka, Ája i Irča, v barvách Tukanů, předvádí pěkné výkony i vyzrálou techniku jízdy.

Poslední závodníci jsou pryč, i nešťastník s utrženou podrážkou projel a v lese opět nic neruší zpěv ptáků, stopy gum v bahně se plní vodou. Balím foťáky a šlapu do cílového prostoru, kde sleduji vyhlášení vítězů. Slunce stále svítí, jasně modrá obloha, všichni dojeli ve zdraví a Tukani opět obhájili pozice i svou pověst. Druhý závod neměl chybu a fotky i videa připomenou všem pěkné výkony, no co víc si přát…

fota Petr    Foto Běžci od BoBo    Foto MTB od BoBo    Foto od Pepína    fotky Zrcátko

Loading