6.1. golfový resort KV, -11°C, 9.30 hodin

whisky došla, doutníky jsme museli odložit venku

Sněhově bílá peřina přikryla terény, po většinu roku prošvihávané Tukany. Kola uložena k ledu, odpočinku a v lepších případech svěřena odborníkům k provedení servisních úkonů. Většina z nás ovšem u ledu není. Znovuobjevená, od prachu očištěná úzká prkénka se dostávají, po několika na sníh hubených letech. na světlo boží. Klasici i bruslaři vzpomínají na techniku mazání, prohledávají temné kouty v domácnosti, hledají skluzné i stoupací vosky a žehličky.

Dnešní velmi mrazivé, sluncem ozářené ráno vítá, ve stopách vyřezaných ve sněhové pokrývce jindy zeleného Golf Resortu A.s, Pražská 125, zástupce Tukanů. Svižné rentiéry, polopracující zástupce samostaně výdělečných i Jirku, jenž se na poslední chvíli snaží naučit ovládat jízdu na běžkách a kouzlo pohybu ve stopě.

S JTF na nic nečekáme a první metry pohybu v mrazáku máme za sebou, Ouroďák nasadil rychlé tempo a Bobo se obětavě věnuje Jirkovi. Kroužíme po areálu, odjetá kola přibývají. S přibývajícím časem přibývá i lyžařů ve stopě. Před námi se náhle objevuje, u osmé jamky, známá klátící se postava vyznavače klasického stylu, dojíždíme jej a Pedro tak posiluje naše řady.  V jeho společnosti dáváme ještě několik koleček. Ouroďák, Jirka i Bobo ale mizí v místní v.i.p. osvěžovně a jejich příkladu zkušeně následujeme. Kávičky, kofoly, jedno nezbytně osvěžující pro Boba a vyrážíme domů.

Osvěženi kávou i pohybem ve velmi chladném, svěžím prostředí golfového resortu, vyjíždíme z brány a naše spanilá jízda rychle končí. Jirkovo Lidový Wůz, odmítá poslušnost a svou duši naposledy vydechla unavená poloosa. Rychle měníme obsazenost a JTF se vrací zpět za Pedrem, Jirka se vrací zpět s odtahovkou, Bohouš a Ouroďák se vrtí blahem na sedadlech příjemně vytopené škodovky.

Doma nastává druhá fáze tréninku. Naložené talíře, plzeňský pitný režim, svaly protažené gaučinkem, teplo a klid působí na oční víčka. Násilím je držím od sebe a sleduji ještě polemiku kamarádů  chystajících se na pohyb ve stopách ozářených světlem čelovek. Tak ať se vám to povede…

fotky       video

Loading