tak vše nejlepší...

gratulace před nastoupenou jednotkou

žlutočerná karbonová vosa

žlutočerná karbonová vosa Scott Spark 900 Rc

Bratr Říjen snad dostal rozum a pro dnešní vyjížďku přichystal dost chladné počasí, terény bez bahna a vítr se přestěhoval jinam. U Startu Zdeněk přijímá od JTF gratulaci před nastoupenou jednotnou, jen zástava chybí.

Do stezek lesních katastrů a terénů rozložených kolem „Köstldorfu“ a „Schwarzbachu“ vyrážíme kolem vysílačky a u Lenonova pomníku v Nové Roli, kde čeká Roman s černožlutou karbonovou vosou. Míjíme hřiště i zahrádky za porcelánkou, kolem rybářů míříme k patě lesa pod vrcholem „Wolfsberg“, abychom dnes v obráceném gardu zakroužili a projeli stezky tohoto lesního katastru, přebrodili Vlčí potok a s elánem se vrhli do zdolání výšek kolem „Fuchsberge“ „am Kreuzberge“, do míst prošlapaných chamtivými houbaři a bohatě rozrytými gumami anonymních motorkářů.

Klidná jízda, nikdo se nechce v prudkém stoupání zadýchat a orosit potem. Před sebou ve společnosti Žíži tlačím tým k vrcholkům a kolem místa, kde Vítek snadno změnil geometrii svého GT zimáka, dojíždíme k „divadlu“ na Kobelci. Na nikoho se nečeká, projíždíme Köstldorf a již zanecháváme stopy svých bajků v terénu, kdysi pojmenovaném „Am Johannesfenerberg“ abychom se vrátili zpět k rybníku na Černavě a k Vlčímu potoku. Rychlý sjezd v kamení k rozcestí Pod Liščím vrchem a po stezce ke kypě na Smolnicemi.

Začíná se stmívat, světla osvětlují kamenitý sjezd k Božíčanům, Jimlíkovu a okruh je uzavřen v Žižkově ulici. Stará Role již ve tmě, šampión míří domů sledovat další utrpení hráčů v národních dresech na zeleném trávníku, tým již bez Čočkinů, a Míry doráží po 45 kilometrech do cíle.

Tak se nám Zdeněk propracoval životem k jistému jubileu a dnes ve společnosti Tukanů načíná další 50tku. Na jeho oslavu zdoláváme lékaři hojně doporučovanou, vysocevitaminicko hodnotnou lehkou stravu, připravenou z části dolních končetin jistého domácího zvířete. Ke slovu se také hlásí s tekutými kolky i novopečený tchán Dan. Dárky rozdány, Dima ještě předvádí poslední model čínské cyklopláštěnky určenou pro použití v českých deštích, Krčín pěkné výšivky na kůži. Těla, všechny i krční svaly uvolněny, no rehabilitační cvičení po vyjížďce jako podle příruček. Den se povedl , ještě popřát kamarádovi do Kynšperka k jeho zítřejšímu svátku a kdo nebyl jako by nebyl, tak příště…

fotky        fotky Žíža

Loading