Parta bikerů z Karlových Varů

2016 06 11 Kolem Nové Role

u Bílé vody

u Bílé vody

18° ke slávě

18° ke slávě (Otče mysli na svou vnučku! Líba)

Tak jsem se dočetl, že 11. června 2024 bude úterý, že dnes pokračují boje na zeleném pažitu o nehynoucí fotbalovou slávu a evropské prvenství ve stínu koženého slunce. Tukani ale bojují ve sprinterském závodě v Nové Roli a zbylí kamarádi si vychutnávají sobotní vyjížďku v terénech kolem Chodova a Nové Role.

Třináctá hodina odpolední odbila, Bohouš je zavodněn jedním 12voltovým a můžeme vyrazit. Malý náčelník volí rozumné tempo a rychlost, trasa je zvolena s ohledem na vývoj počasí ve směru k Rohu a přes zasypané Podhoří do Chodova, kde se pouštíme do terénů pod Bílou vodou. Trasu chodovského závodu máme za sebou, v modrých porostech Lupiny dáváme foto a čeká nás výjezd k vrcholu Smolnické výsypky, odkud je dnes trochu zamračený výhled na Doupov, Vary, dál a dál až skoro do nyní spřátelených spolkových zemí.

Najetých kilometrů je stále málo a pod kypou obracíme směr ke Kobelci, kde v prudkém stoupání od rozcestí Pod Liščím vrchem začínají na kořenech a kamenech přibývat poctivě odpracované bajkohodiny. Chvilka oddechu na asfaltu ve sjezdu k HammerHäuser a míříme k lávce přes Rolavu. Sjezd z lávky je hračkou a čeká nás stezka Mirka Zemana, kterou dnes zdoláváme v obráceném směru. Prudké stoupání v písku a kamení je nad morální sílu některých, já končím v půlce, ale přece to nevzdám. Jedu dolů a v klidu to tentokrát dávám v sedle až na vrchol.

Pušák nás vede pěknými bajkerskými lesními partiemi pod Steinberg (Hutnický vrch), kde se náhle odrozuje Bobo spěchající se připravit na večerní kulturní zážitek v podání rytmické skupiny Xindl X.  Jaká příprava to je všichni víme a rychle se blížíme k trase dnešního, zatím světovou bajkerskou špičkou, sponzory a mediálními prostředky neobjeveného sprinterského závodu „O Pohár města Nová Role“. Kořenovky, kamení ve stoupání a již se objevují označená nebezpečná místa, kudy dnes prosvištěli závodníci a v jejichž stopách míříme k železné lávce nad Rolavou.

18 schodů hravě sjeto a kolem Žídků si dáváme ve stoupání do těla k nádraží v Nové Roli. Bouchalka, něco málo terénu na stezce kolem rybníku a jsme u fotbalové osvěžovny, kde se potkáváme s vítězi a sběrateli cen  v dnešním závodě. Vítězství Romana, Áji a druhé místo, včetně kapiček Čendy zalito, loučíme se a na základně nacházíme, opravdu poctivě připraveného Boba k večernímu zážitku.

Mé prsty ještě vyťukávají písmena popisující zážitky z vyjížďky a již je tu první komentář k úvodní fotce z příspěvku, jistě určený zodpovědnému a slušně pojištěnému vrchaři a dědovi Ouroďákovi: Autor: Líba: Otce, mysli na svou vnucku :)))

fotky

 

 

Loading

Previous

2016 06 07 Mariánská

Next

2016 06 14 Krudum

1 Comment

  1. Líba

    Otce, mysli na svou vnucku :)))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

© Tukan Karlovy Vary 2013 - 2024  |  Materiály umístěné na tomto serveru mohou být publikovány pouze se souhlasem autorů.
Developed by Daniel Danielčák