Parta bikerů z Karlových Varů

2016 05 28 Král Šumavy

bednaři

bednaři

Hanka a Ája

Hanka a Ája 40km

Jirka

Jirka 70km

Zdeněk 40km

Zdeněk 40km

Tak a další rok je za námi. Sedím doma na židli, otlačené půlky mě tlačí na kosti, únava svalů se pomalu vytrácí, hledám a mačkám na klávesnici vhodná písmena k popsání všech a nejenom mých zážitků ze závodu AUTOR Král Šumavy MTB 2016.

Přijíždím s Jirkou do kempu a zjišťuji, že Tukani jsou zde provaření a známí snad více než zdejší proslulé karafiáty. Dostavuje se i Pavel se Stěhovákem, k naší lítosti chybí Zuzka i Irča a snad i ostatní zdatní Tukani, kteří zůstali doma. Roman se svým tréninkovým týmem rozložili základnu v Janovicích a šampión tradičně dojíždí do Klatov těsně před Startem.

Sobotní ráno jak vymalované, předpověď počasí tentokrát nezklamala a připravila pro všechny účastníky netradiční teplo, sucho a prach, podmínky, které ani staří zasloužilí závodníci v těchto končinách a době nepamatují.  Průzkum seznamu přihlášených odhalil účast velkého hejna Tukanů Vítka, Romana, Áji, Hanky, Pušáka, Čendy, Ládi, Žížy, Šampióna, Petra, Pavla i XXXL Stěhováka. Obsazeny jsou všechny tratě i skoro všechny kategorie a boj proti času začíná. Pavel, Láďa, Žíža i Roman odstartovali v 7,30 a já jedu doprovodit na start střední trati Pušáka. Na náměstí se culí Vítek s Čendou a řadí se za Jirku do druhé řady. Devátá se blíží, poslední minuta do startu a celý pestrobarevný, sponzorskými nápisy oblepený balík mizí v první zatáčce. Náměstí je náhle tiché, jen na dlažbě se třpytí čerstvě přetržený řetěz neznámého a nešťastného borce. Mezitím pod klatovskými věžemi ze mne vytahuje redaktor místního deníku a zpráv můj názor na dění kolem závodu, na změny na trati a jiné, národ zajímající postřehy.

Stojím na startovním roštu, koukám na věžní hodiny, cucám energetickou pastilku, vítám šampióna a z chumlu závodníků se na nás směje Hanka s Ájou espanafarmacia.net. Povzbuzení Martym očekáváme startovní výstřel. Poslední vteřiny a je to tady. Balík se rozjíždí a první metry z pozměněné 40ti kilometrové tratě jsou za námi. Teplota stoupá a kde jsou ty časy chladu, deště, větru a bahna. Stoupání, kořeny, kameny, sjezdy, nově vložené singltreky, první i druhá občerstvovačka za mnou a jsem v cíli na devátém místě v kategorii mužů, kteří nejvíc pamatují. Tentokrát ani nevnímám slibované pěkné výhledy na kraj kolem Klatov, jsem v cíli, zaprášený, vysušený a vyšťavený stejně jako ostatní Tukani. Do cíle doráží v časovém limitu i Stěhovák na své odpružené „festce“ a s utrženým šaltrem v kapse.

Po guláši a se studeným pivem se životní rytmus rychle srovnává, svaly pálí, tělo bolí. Závodní den pomalu končí a do cíle dojíždí ještě poslední, kupodivu promočení, zabahnění, kroupami potlučení a prochladlí poslední  závodníci z dlouhé a střední trati. Komentátor veřejně oceňuje účast karlovarských bajkerů, radosti kamarádů z vítězství či účasti na bedně nic nebrání a vystavené poháry se stěhují do rukou oceněných. Z bedny se culí šampión, Hanka, Ája a davům předvádí své tance Pušák s pohárem v ruce. Den pomalu končí, kladně hodnotíme stav nově postavených tratí, vložených stoupání a sjezdů i singltrek v závěru závodu. Nějak se vše povedlo, tak čím nás překvapí příští ročník.

fotky                     video                      výsledky

mapa Krále

 

Loading

Previous

2016 05 24 Odlovení Tukana

Next

2016 05 31 Risswald/Obteč

1 Comment

  1. Irena

    Veliká gratulace všem ??

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

© Tukan Karlovy Vary 2013 - 2024  |  Materiály umístěné na tomto serveru mohou být publikovány pouze se souhlasem autorů.
Developed by Daniel Danielčák