odbočka u Odeřského jezírka

odbočka u Odeřského jezírka

kamarádi běžím za vámi ze Pstruží

kamarádi běžím za vámi ze Pstruží

Počasí se mění a pomalu se naplňuje pranostika „studený máj ve stodole ráj“, slibované deště stále míjí karlovarsko.  Tukani se slétají, je nás patnáct a pokud by se zúčastnili i hosté z obsazené terasy kavárny Bonjour, dali bychom asi na frak i pelotonu Závodu míru.

Z kavárenské židle se zvedá jen Bobo a tým odjíždí od Startu oblíbeným nástupem po louce za Rosnicemi na trasu závodu KIWI. V terénech kolem Bílé skály se nečeká, příliš nezdržují i ti slabší. Přes Nivy a velmi oblíbené stoupání ve stráni k Ruprechtovu jedeme k patě a blbě nakloněným rovinám vvtýčených ve stráních Velflíku. Metry přibývají, tepová frekvence se zvyšuje a těsně před Odeřským jezírkem vjíždíme na lesní stezku, kudy naposledy prošel ustupující wermacht a loni vysílený, nešťastně zbloudilý houbař, vzhůru pod vrchol.

Cesta ve stráni nad Pstružím se náhle rovná do vodorovné polohy a zarostlá odbočka je výzvou. Kousek sjezdu a narážíme na padlé stromy a stezka se ztrácí v buřeni a v mladém smrčí. Bajky protlačeny a vyneseny vzhůru neprůchozím a nejetelným terénem na cestu. Vrchol Plešivce skryt v mlze a mracích, citelný chlad nás nutí obléct větrovky a Martin předvádí jak se stoupá s kolem v prudkém svahu. Podchlazený tým se vrhá do sjezdu ke Pstruží další, dlouho nejetou odbočkou. Hluboké závěje bukového listí, skryté kameny a záludně ukryté klacky nejsou překážkou a jsme náhle u papírny pod Pstružím, kde od Perninku táhne údolím Bystřice studený vítr. Po asfaltu rychle ustupujeme do žírných rovin kolem Hroznětína, Velasu a přes Sadov do teplé náruče rehabilitačního střediska.

Spěchám dnes domů a tak mi stačí jedna čárka. Tým to rozjíždí, probírá se dnešní vyjížďka, kují plány jak zdolat soupeře na Králi Šumavy a další důležitá témata z oboru zdravotní péče a vylepšení stavu tělesné konstrukce a Dimovo optiky. Probouzím se dnes do nového dne a přichází nepříjemná zpráva o provedeném zákroku a nutnosti používání světel na kole. Držme odlovenému Tukanovi a účastníku tohoto brífingu palce a o stavu zápasu nás bude jistě informovat.

fotky

video

 

 

Loading