20,5°C na startu u ACS

20,5°C na startu u ACS

ještě 2 metry...

ještě 3 metry…

Úterní odpoledne je pro Tukany, lítající dnes i jindy ve Varech a okolo, povinností ozdobit a zapsat svou přítomností účast do statistiky vedené náčelníkem. Teploměr ukazuje 20,5°C a na sluncem ozářené místo startu se, mimo Tukanů kteří vyrazili pokořit Šumavu na silničkách, přijel představit i staronový „nováček“ Žíža. Velký i malý náčelník jsou daleko, kupodivu chybí i motor Vítek a kam vyrazíme je po chvíli vyřešeno. Láďa, který si dnes půlnul směnu a již natočil své povinné kilometry v okolí Slavkova s určeným směrem vyjížďky nesouhlasí a vydává se zpět do hlubin temných hvozdů a terénů Slavkovského lesa. Brblající Šampión se odděluje v Rosnicích a jede pilovat techniku do terénů za Lokotkou. S Romanem je dohodnuta vyjížďka po trase KIWI k Děpoltkám a k Muničáku, kde zbylí kamarádi zkouší svou výkonost ve výjezdu na krátkém ale výživném brdku. Brdek zdolává jem mladý Čočkin a Roman, ostatní včetně mne ztroskotávají před vrcholem. Většině ve zdolání asi překáží kolo, chybí síla, rovnováha a jak se zdá tak i vhodné převody.

Brdek, Zemanova stezka a stoupání k rozcestí U Kobelce je za námi, je stále příjemně a teple oblečení bajkeři trpí horkem. Míříme přes kobelec k Černavě, kde se prudce mění počasí. Rtuť teploměru padá až moc rychle dolů, do čel se nám opírá hodně studený severozápadní vítr. Teple oblečení kamarádi jsou ve výhodě, lehce oblečení navlékají to co si přivezli a trpí zimou. Očekávaný déšť se zatím nekoná. Obracíme směr, vyjížďka je zkrácena, Roman nechce riskovat nemoc před Gardou a všichni s jeho názorem souhlasíme a padáme přes Rájec dolů k Nové Roli. V Rájci při objezdu závory Jirka  zachytává pedálem o kořen a předvádí salto, za které by se nemuseli stydět mniši ze Šaolinu. Kolo letí vzduchem, Jirka zabalený do klubíčka padá za závoru a do prachu. Oči za brýlemi se smějí, odřeniny a kapičky žádné, modřiny zatím nejsou vidět.

Jsme v Roli, Apolín ještě opravuje defekt, chlad a zima  nás stále provází i po cyklostezce. Na základnu a do druhé fáze tréninku již nemám chuť. Asi stárnu. Jedu domů, zkřehlé údy rozehřívám čajem a v teplém dešti sprchy. Myslím na kamarády na Šumavě a do statistiky připisuji dnes ujetých 39 kilometrů.

fotky

 

 

 

Loading