.... skoro plný stadion

…. skoro plný stadion

Příroda se probouzí a probouzí se i zimní spáči zalykající se doposud domácím štěstím. Z hřebíků sundávají tretry, dresy, z háků kola a posilují tým Tukanů. U ACS se objevil i nejmenší Tukan zastupující svého tátu na startu a dvojkou dorazil i stále kašlající Dima.

Denní rozkaz „…dáme Odeřské jezírko a Pajndl“ týmem nijak neotřásl a první kilometry do Rosnic, Mezirolí a Děpoltovic jsou za námi. Na asfaltu k Odeři rychle přibývají nastoupané metry a na vrcholu uhýbáme vlevo do pučící přírody, do lesních zakroucených stezek vedoucích k Odeřskému jezírku a stále výš až k odbočce na zelenou, kde Roman s přehledem několikrát zvládá pro ostatní Tukany tentokrát nejetelný brdek. Oba Slávisti, kníratý i mladý, dnes opět nezklamali a společně s Jezevcem opouští tým a dávají přednost sjezdu k rodné hroudě.

Nastoupané metry týmu stále přibývají, míjíme bývalou hájovnu na Velflíku i odbočku k Trousnické skále a kolem Dračí skály nás červená značka vede k železničnímu přejezdu nad Perninkem, kde se tým vrací zpět na kořeny, mezi kameny na stezce k Bílé skále a do sedla pod Pajndl. Poslední metry pod vrchol Pajdlu a Láďa si tento vrchol dnes nezapíše mezi zdolané. Většina týmu jej již zdolala, Láďa musí zamáčknout slzy, ponechat jej v plánu práce a s týmem zdolat náročný sjezd po zelené značce přes Tisovou ke Krásné vyhlídce a do Osvětimské ulice v Nejdku.

Nikdo nezdržuje, projíždíme Nejdkem do Suché a již trháme asfalt k zastávce Pechöfen. Nasazená rychlost se nesnižuje ani na stezce kolem trati do Nové Role, kde nás opouští Roman a Ája. Cyklostezka, Bohoušův můstek, Kozodoj a ve Staré Roli společně se Zdeňkem odbočujeme a zdravé jádro týmu míří za rehabilitací do zavodňovacího střediska. Po cestě je také domluvena akce na sobotu – doprovodíme KV horolezce, aby trefili na Kozelku.

sobota – odjezd od PUPÍKA (u tržnice) v 9.00 hodin, směr Prahnu (Toužim)

fotky

video

Loading