Čankov

Čankov

Vida jak se daří, počasí se lepší, teploměr ukazuje hodnoty skoro letní a skalní, zimní cyklistikou zocelení a nezlomení Tukani jsou náhle posíleni o bajkery probuzené slunečními paprsky a teplem. Od ACS vyjíždí v jarně hřejících paprscích slunce patnáct kamarádů vyzkoušet techniku a zakroužit po trati časovky nad Čankovem a najet kilometry na trati starého Artamona kolem Odeřského jezírka.

První stoupání pod Bílou skálou dělí peleton na mladé a starší, nebo jinak na lépe a méně natrénované borce. Roman si veze v batůžku asi náhradní plíce, koukám na něj společně s Honzíkem jak se za ním práší ve stoupání a ostatní také někde nabrali více sil v přípravě. No moc to nezdržujeme, tým nestačí vychladnout ve sjezdu od Strážiště a už stoupáme po písčité úbočovce k Mezirolí. Chvilka cvičení rovnováhy na kraji zoraného pole a míříme k Parapetu a prouzkoumat jak se tváří Aršloch. Parapet je sranda a hledím do chřtánu Aršlochu, kam se vrhají jen ti nejschopnější technici a jezdci bez mozku. S respektem toto místo objíždím vlevo mezi stromy a sleduji vyspělé Tukany jak jej hravě zdolávají. Zkouší to i Jirka a jeho odřená noha svědčí o tom jaké struhadlo čeká na závodníky v tomto místě.

Sjezd nově vytvořenou mýtinou a přejezd silnice na Nivy, Jezevcovi to k žízni stačí a Jirku bolí odřená a naražená noha. Jedou domů a tým před Velasem uhýbá vlevo k Nivám, abychom si užili stoupání k Ruprechtovu, kde nás opouští starší i mladší zástupce rodiny Čočkinovců. Tratě „starého Artamona“ jsou stále výzvou a od Odeře k jezírku je několik cest a podle klasického hodnocení Apolína „hnusné a ještě hnusnější“.  Jedu za Zdeňkem a Láďou, nastoupané metry rychle přibývají a cyklistika opravdu bolí. Ještě kousek stoupání nad jezírko a na uklidnění pěkný sjezd lesem k silnici pod  Lužeckým zámkem. Kousek asfaltu a po zelené značce pod Matysem se vracíme zpět do civilizace, do Děpoltovic, Mezirolí a na základnu.

Tentokrát si nerad odpouštím povyjížďkové rehabilitační cvičení U Kubrychtů a mířím domů lízat rány a počítat najeté kilometry a nastoupané metry ve společnosti Tukanů. Sprcha odplavila únavu a s hlavou na polštáři myslím na sobotu a jak asi dopadne čtvrtý závod Jarních bahen, budou stačit diplomy pro Tukany?

fotky

video

Pepíno na Artíku / video od Boba

 

 

Loading