pod Činovem

pod Činovem

Blíží se konec zimy, března a snahy o umělou změnu času, snahy jenž se stále děje v zájmu ekonomů a v duchu siláckých prohlášení  strany  a hesla „Poručíme větru, dešti“. Ovšem tyto změny a snahy Tukani hravě a s nadhledem překonávají a s úsměvem jedou vstříc  nástrahám terénu a projevům hodně předjarních projevů počasí. „Dnes zakroužíme kolem Šemnice a v šest musím být na domovní schůzi…“ hlásí JTF.

První metry zvládáme kolem prudkého toku Rio Eger k Drahovickému mostu a do Staré Kysibelské vjíždí Dima z křoví s hazardně povoleným představcem. Na hrdinství není čas, řídítka srovnána, představec dotažen a stoupáme do horních Drahovic a k R6. Dostat se na druhou stranu R6 je rizikové, ale zvládáme to bez ztráty na životech a majetku. Terén od Pražské silnice je k potoku Hloubek na stezce nezvykle suchý a výhledy na Krušné hory jedinečné. Tempo ve stoupání tentokrát pomalejší, jen Pušák projevil vyšší aktivitu, jenž byla rychle zastavena smrští telefonátů. Dříve pěkná stezka pro trénující bajkery, trápící svá těla po úbočí Bukové hory, je nyní srovnána a vhodná tak pro rodinné cyklovýlety. Co zůstalo, jsou pěkné výhledy na Krušné hory a Doupov.

Kousek asfaltu před Andělkou a od kostela ztrácíme výšku k brodu na Dubinském potoce. Hluboký brod naplněný zpěněnými vodami je za námi a za námi je i stoupání na Činov odkud získáváme rychlost ve sjezdu k místu Na Pastvinách, kde je malebný pohled na hrad doplněn pohledem na nemalebnou skládku. Náhle polosuchá cesta nás vede pod Podkovu a do velmi dlouho neprojetého sjezdu, kde hodně rychle ztrácíme výšku k silnici do Šemnice. JTF spěchá po asfaltu uplatnit svůj zdravý názor na zateplení domu a zbytek týmu zdolává sjezdem louku k Beranímu dvoru a Dubiny, kde na asfaltu ožívá Dima a tempo se zvyšuje. U mostu v Šemnici přejíždíme řeku a proti proudu se vracíme zpět do Všeborovic a na základnu. U Aralu se loučí Láďa, který má přes sebou už jen pár kilometrů do Slavkova a domů.

Omyté bajky zaparkovány, místa u stolu obsazena. ze schůze se dostavuje i JTF. Zakládající člen, slavící své xté narozeniny, nám dává hlasité školení z výpočtu a platby DPB  a Dima vhodně diskuzi doplňuje postřehy ze života svatých a nenásilnou formou nám předkládá metodu duchovních cvičení Ignáce z Loyoly, které mají sloužit k očistě ducha. Na DPH nemáme, ducha si v této směsi hospodských keců asi neočistíme a komu není rady, tomu není pomoci. „Ay, Dios“.

fotky

03 22 2016 Okolo Šemnice

Loading