Andělská Hora

Andělská Hora – pohled z Vítkovky.

Tři kříže....zde byli i tito bajkeři

Tři kříže….zde byli i tito bajkeři

Sedím dnes s kamarády u stolu základny a v duchu si říkám, že karlovarská příroda a zejména vrcholy tyčící se nad kdysi světoznámými lázněmi jsou stále místem zájmu nejen podnikatelské sféry či lázeňské klientely píšící azbukou, ale i takových borců, kteří obětavě vyryli nehty svá jména do tvrdého dřeva stolu v altánu na Třech křížích. Jakou značku bajků sedlali nevíme, ale jejich nesportovní výkony jsou nesmazatelně zapsány v historii.

Dost studený vítr vějící dnes z celin přes Volhu a Dněpr je hodně nepříjemný a tak se zprvu schováváme do terénů v Tuhnickém lese s cílem projet části tras prvních jarních závodů, které pro potěchu bajkerů obojího pohlaví a všeho věku a výkonnosti připravuje obětavě Dany a jeho spolek.  Točíme se zde jak na pětníku a dříve husté lázeňské lesy, začínají být podobné chrupu Jardy J., mezery po vykácených stromech odhalují pěkné vyhlídky na Vary. Větve, klacky, rozblácené cesty nejsou pro tým překážkou a jsou příjemným zpestřením všedního života bajkerů.

Terény mezi Abergem a Dianou propleteny, výšku ztrácíme ve sjezdu od Rusalky a Hadovkou sjíždíme ke Kome abychom získali ztracené metry ve stoupání k Vítkovce. Ještě kořenovka označená modrou značkou a máme možnost chvíli se kochat z vrcholu pohledem na letiště a Andělskou Horu. Sjezd terénem do Hůrek a všichni hoříme touhou opět vystoupat k Goethově vyhlídce. Pamětníci zde vzpomínají na taneční večery, prožité maturitní večírky a mladší Tukani jistě závidí.

To co jsme nastoupali k zavřené okrase a chloubě města ztrácíme v pěkném sjezdu do Tyršovky a Moravskou ulicí k Vřídlu, kde Vítek kontroluje stav zrodu nového vývěru vřídla. Ve stoupání od Atlantiku lapám po kyslíku, prudké stoupáme k Bristolu máme za sebou a kolem Vyšehradu vyjíždím s ostatními na Sokolák. Pak už sjezd do prostoru základny, myčka nemá tentokrát mnoho práce, bajky očištěny a můžeme do statistiky připsat ujetých  40km a zapsat úterní čárku do tréninkových deníků. Ukládám bolavé klouby pospojované bolavými svaly do postele a vzpomenu si na touhu vypsanou zvráceným turistou na témže stole:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

fotky Dima Petr

fotky Petr

video

 

 

Loading