Návrat

Návrat

typická Tukanská vyjížďka

typická Tukanská vyjížďka

Komu chybí kilometry v předjarní cyklistické přípravě, má potíže se zmenšováním rizika srdečního onemocnění, se snížením srážlivosti krve a krevního tlaku, koho trápí vyšší hodnota „špatného cholesterolu“, nebo uvažuje o prevenci rakoviny prsu a tlustého střeva, nebo chce snížit potíže při bolestivé menstruaci a psychických potížích či zanedbal odstranění dyslexie u dětí, má potíže při zánětech cév, kloubů a lupénce, tak dnes jistě využil nejen aktivní přípravy na kole, ale i chuťově zajímavou nabídku na doplnění kalorií a hlavně potřebných omega-3 nenasycených kyselin.

Dnes nevím jak začít. K počasí není co dodat, vše co víme o tomto stavu se rychle střídá jak zastávky tramvaje, která ve Varech nikdy jezdit nebude. Spisovatelskou múzu odfoukl vítr a mé čelo, dnes nepolíbené nápady, podepírám třesoucí se rukou a kapesníkem neutírám slzy smutku, ale dlouhou nudli v podobě cigánovy šály. Psát o dnes projetých řádně vybahněných kluzkých terénech, ve kterých se skoro utopíte a ze kterého těžce dolujete zapadlého bajka, o klouzání bahnem zalepených gum a nefungujícím šaltru, o příjemné a posilující slasti opravovat ze samé radosti náhle změklé duše, nebo o barvě rozmočeného listí do kterého je radost se posadit v tomto čase a zvláště u Moříčova, je skoro škoda.

Roman u Startu předvádí svůj tréninkový stroj, jenž ho pravidelně doprovází na cestách k pracovišti  a zpět. Boba asi trápí zmrzlé roztřepené konce horních končetin a brzy se odrozuje. Tým Tukanů je však veden a hnán touhou po pohybu v jakémkoliv počasí a váben nabídkou dnešního rybího menu, láme rychlostní rekordy a jiné důležité hodnoty na trase Všeborovice-Vysoká-Ve Spálené-Tokaniště-Lysý vrch-ke Spáleništi-Stráň-Nejdlovský potok-žlutá-Nad Rybníkem-Děvice-Velichov až k prostřenému stolu v kavárně Vojkovice. Trocha snahy týmu o očistu od nalepeného bahna, bereme za kliku a slušně obsazený lokál kouká lačně do jídelního lístku s nabídkou tepelně upraveného všeho šupinatého co plave ve sladké a slané vodě této planety, pokud je to v nabídce f. Makro.

Kulinářské zážitky v příjemné společnosti máme za sebou, rybí produkty plavou ve všech druzích kapalin donesených panem vrchním, v jehož očích jsem zestárl tak, že i JTF je na mě krátký. Venku se čerti žení a v neustálém deštíku se vracíme zpět. Stoupání na velkém rondu  snadně a rychle zvládnuto, před námi Ostrov, Hájek, Sadov a zastávka s kulturním zážitkem v osvěžovně Pod mostem. Následníci slavné rytmické skupiny Jana Kalába řežou do kytar a bubnů, svižná basitstka škube strunami a v rytmu beatu dáváme s Pušákem  k lepšímu ukázky tance sv. Víta.

Poněkud oschlí se vracíme do tmavé a dost mokré reality pozdního sobotního večera. S touhou po domácím štěstí a teplé sprše se postupně loučím s kamarády, bydlících blíže k centru a v nižší nadmořské výšce. Tréninkové plány splněny, Garmin připisuje další kilometry a metry do statistiky letošního roku.

fotky

 

 

 

Loading