i duše může vydechnout...

i duše může vydechnout…

Dnes je třináctého a ve stále plně nezimních podmínkách vyrážíme do rozmočených terénů. Třináctá letošní vyjížďka na kole má za cíl zdolat nejen nástrahy skryté ve vlhkém listí, vodě a bahně, překonat bázeň, pocvičit techniku, najet kilometry, nastoupat potřebné metry, vypotit nadbytečná kila, vyvětrat z těla zbytky různých oslav a v přírodě odzkoušet vidlení nové vidle, ve Valentýnském duchu zapomenout na jedovaté poznámky drahých poloviček, získat inspiraci pro vyplnění daňových formulářů, načerpat síly do boje s potomky, zaměstnavateli, nefungujícími pokla- dními systémy, dojet do cíle ve zdraví a i jinak se vyrovnat s přízní či nepřízní osudu.

„Propleteme se do Sedla, dáme Dvory a pak se rozhodneme …“, společná fotka ještě čistých kamarádů u Startu a gumy našich bajků již hnětou první bahno na stezkách kolem Chodovského potoka. Nově nasazená bílá zbraň Ouroďáka si to zlehka pruží k Jenišovu, Mírové, bahýnkem na kypách do Nového Sedla, kde si u Louček v lesíku vychutnáváme vybrané technické pasáže před překonáním R6 nad Loktem. Sjezd k Ohři, houpavá lávka týmem rozhoupána za námi a již překonáváme zemskou tíži k brodu na Kamenitém/Supím potoce. Roztáčím kliky, poslouchám zurčení vody, mlaskání bahna, zpěv ptáků a jsme ve Dvorech.

Chvilka čekání na bílou vidli a už klesáme ve sjezdu kolem Lněného vrchu ke schodům nad a pod Revolutionary street v Lokti. Schody nad úspěšně zvládnuty všemi styly. Pozoruji Jirku, který asi vypnul mozek, pustil brzdové páky a střemhlav se vrhnul do zdolání schodů pod silnicí, které zvládá tentokrát jen zástupce mladých Tukanů Vítek. Odvážný, stylově čistý sjezd Jirky zakončen náhle působením zákonů zemské přitažlivosti. Uvolněné nohy nahoře, hlava, krk dole, ukázkový parakotoul, zbytek těla a zejména zadní hýžďovou část těla si šťastně brousí o schody. Těžký zimák letí lehce vzduchem jak Tukan a pro jistotu přistává na Jirkově helmě. No a nyní se musím omluvit všem kamarádům očekávající dramatické záběry z tohoto představení, video se nezdařilo, je jako moje mládí v pr…. Je třináctého, zůstává jen tichá vzpomínka a ústní podání z tohoto pádu, spadlý řetěz, ohnutá řídítka, naražená achilovka a bezprostředně po této ukázce poněkud zastřený pohled prezentujícího.

Houpací lávka a tábořiště v Lokti za námi a ve stoupání nám potlučený Jirka ukazuje záda. Supím za ostatními a konečně je tu malý oddych na odbočce k Vildenavě. Technický výjezd po zvířecích, dlouho nejetých lesních stezkách ke Skalní a Lesní vyhlídce. Pionýrské a hladina Ohře hluboko pod námi, pěkný sjezd kolem Puklinového pramene do Tašovic a u Teska dáváme vydělat gastarbeiterovi z východu. Bahno odplaveno a asyl nám tentokrát poskytuje rehabilitační středisko U Buldoka, kde se zalykáme domácím štěstím a můžeme probrat dnešní aktivity a jiné důležité okamžiky ze života hmyzu. Country skupina nám hraje do ouška, Číňany dopovaná Slávie poráží soupeře a mne poráží čas. Jedu domů, poslední metry stoupání k vysílačce a třináctá vyjížďka se načítá do statistiky.

fotky

nepovedené video

 

Loading