ledové struhadlo

ledové struhadlo

Tři Králové, než nás opustili, se připomněli nápisem K + M + B. Věřící i ateističtí kamarádi, zatížení materialistickou výchovou, si hravě přeloží tuto šifru a do cyklistické výbavy přiloží Klíče+Mobil a Brýle. Plně vybaveni startujeme ve 13.00 od Startu a tentokrát asi ledové sevření karlovarského okolí odradilo od sobotního letu většinu Tukanů.

Ke spočítání stavu na startu stačí čtyři prsty, upouštím tlak vzduchu z gum a před námi je první cvičení rovnováhy v rozšlapaném, zmrzlém, hrubém a kluzkém povrchu cyklostezky kolem Ohře do Dalovic, ze kterého uhýbáme na asfalt natažený do Boru, Nové Vísky a Nejdy, kde si opět vychutnáváme zimní krásu pokrytou ledem. Královská cesta zasněžená bez ledu a pěkně jetelná, jen rojnice střelců v zeleném se chystá postřílet před Moříčovem všechno živé. Tempo se zvyšuje ve snaze uniknout kulím a brokům a ve sjezdu do Ostrova ztrácíme nejen nastoupanou výšku, ale i tělesné teplo.

Projíždíme Ostrovem, kde asi všichni tráví polední siestu a kde chcípnul pes. Horní Žďár, Hluboký, Hroznětín, Odeř, krajina jak ve spánku, nikde nikdo, teplota kolem nuly, jen my víříme vzduch a konečně jsme na panelce urovnané sněhem a s vytlačenými stopami od širokých fatbikových gum zemědělských offroudů. Děpoltovice nás vítají hnojem, projíždíme kolem koňů, po hrázi rybníku a z Mezirolí opět zkoušíme rovnováhu na ledu cyklostezky do Nové a přes Starou Roli.

Dorážíme k branám základny, Garmin ukazuje, že jsme zdolali ledové nástrahy průměrnou rychlostí 17,2km na 59 kilometrech v čase 3,26 hodin. Posíleni o Boba probíráme dnešní den a připomínáme si zrození nové báby v týmu. Tak zítra v bazénu kamarádi.

fotky

video

 

Loading