Lánská obora, duben 1988

Lánská obora, duben 1988

„Komu přebývají kila, má obsazený gauč, musí vysávat, mýt nádobí či chybí forma a kilometry, tak ahoj v sobotu ve 13.00 hodin na Startu. Nezapomínejte také na uvolnění svalů v teplých vodách bazénu KV Arény, kde si každou neděli od 10.00 a ve čtvrtek od 19.00 hodin Tukani máčí svá brka. Jako inspiraci a výzvu přidávám foto“. S tímto stručným sdělením kamarádům a s pohledem na oblaka přinášející konečně sněhovou nadílku se vrhám do víkendového programu, který přináší nejen mě ale i ostatním Tukanům možnosti, jak si ověřit svou vůli, funkci svalů při pohybu nejen na kole, ale i na běžkách či ve vodě bazénu KV-Arény. Páteční večer sleduji stoupající vrstvu sněhových vloček, které budu muset v sobotu hrablem odklidit, abych se mohl vytratit a společně s Tukany vyjet do přírody a pak pří jízdě na bajku ve sněhu a ledu vyzkoušet funkci vestibulárního systému vnitřního ucha.

U Startu se objevuje sedm statečných a před námi je stoupání k Jaru, ke „Gétovce“, prokličkovat okolí Hůrek, zdolat Vítkovku a vyjet na Kolovou. Sníh a led nás doprovází na cestě z Pily a objevují se i louže a kupodivu v tomto čase i bahno před odbočkou na zasněžený a zledovatělý asfalt natažený v lese ve směru ke golfu a R6. Sněhová vrstva na golfu je nízká, porušená jen několika stopami zoufalých a nedočkavých skilaufistů. Golfisti s růžovými míčky nikde a tak dáváme přednost sjezdu po zelené a kolem Vratského potoka k R6, do Drahovic a okruh je u Jara uzavřen. Ještě zdolat poslední metry ke Kubrychtům, kde se koná oslava narozenin mladíka počítajícího poslední minuty šesté desetiletky svého jistě bohatě prožitého života nejen na kole.

Tentokrát jsme rychlostní průměr vyjížděk neohrozili, ujeli jsme 32 kilometrů, ale zato svým výkonem za stolem podpořili důstojně průběh oslavy. Ještě si s Pušákem domlouváme první výjezd na běžkách a jedu nocí a tmou k domovu, veden neomylně temnými čtvrtěmi Staré Role červenými světly majáku vysílačky .

fotky

video

 

 

 

 

Loading