Chaloupky - okolo Rolavy

Chaloupky – okolo Rolavy

Druhá fáze tréninku nastala, u stolu hodnotíme dnešní aktivity, při kterých Pavel osedlal bajka a probrouzdal Tuhnický les a snad potkal běhajícího Beryho, Roman dal na bajku dvě kola kolem Nové Role, Vítek prozkoumal na běžkách podmínky kolem božídarského Špičáku a JTF vedl tajícím sněhem Tukany k Přebuzi.

Paní Zima nám konečně minulý týden připravila podmínky, kdy můžeme opustit bajky a změnit pohyb v sedle kola na pohyb, při kterém jste připoutáni vázáním k běžeckým lyžím. Ovšem silnější než paní Zima v tomto lednovém čase, je teplý vítr vanoucí z černého kontinentu a před jehož silou mizí, jak pára nad rozbouřenou hladinou černé kávy v šálku, sněhová pokrývka a pracně strojově upravované trasy nejen v Krušných horách.

Ovšem Tukani neznají překážek, které nejdou překonat (snad kromě závazků vůči zaměstnavatelům, celodenních pracovních aktivit živnostníků a Žížova zlomeného prstu pevně ukotveného v sádře) a vyrazili dnes od Nových Hamrů přes Chaloupky do Přebuzi. Teplota vysoko nad nulou, bílá pokrývka rychle taje před očima, běžky a hůlky se propadají hluboko do sněhové kaše upravených a neupravených stop ve směru k osvěžovně Na Kovárně. Chvilka poledního klidu, pomocí česnečky a smažáku jsou doplněny kalorie, místo desertu Dima vzpomíná na hrdinské výkony pánů Vrbaty a Hanče.

Obracíme směr namáhavého, velmi pomalého postupu místo rychlého bruslení k Chaloupkám. Rolava překonána a za vodou můžeme konečně ukázat své bruslařské schopnosti v upravené stopě ve stoupání k Havranímu vrchu. Vychutnáváme si kousek roviny a je před námi sjezd k prvnímu mostu. Běžky se naštěstí v té rychlosti neboří, kolem uší hvízdá vítr a v Hamrech prozrazuje Garmin protrápených 23 kilometrů, ruce mě bolí jak po ujetí padesátky, triko bych mohl ždímat. No užili jsme si dnes jak se patří.

fotky

video

Loading