Koule prosinec 2015

Koule – prosinec 2015

Přítel Silvestr nám pomalu klepe na dveře, Tukani při poslední úterní vyjížďce v roce 2015 vítají na startu ve svých řadách čerstvého dědu a v osmi vyráží do vybarvených terénů. Na začátek zahříváme svaly v Tuhnickém lese s cílem zdolat vrchol Abergu. „K Jungmanově vyhlídce jsme jeli posledně v dešti a ve tmě, tak si to dáme dnes za světla“ určuje další postup JTF. Dech se zklidnil a už fofrem ztrácíme výšku. Se zadkem za sedlem se cpu mezi smrčky, protahuji se buření jako ostatní kamarádi, slyším hlas zvonu a pak ještě malý brdek a pouštím brzdové páky. „Tam jsme dlouho nejeli“ slyším náčelníka, sleduji jeho ukazovák a na druhé straně údolí stužku lesní cesty ve stráni kudy se budeme sápat ke Kouli.

Výška cíleně rychle ztracena a už se drápeme do kopce k hájovně Bor. Asfaltem pohrdáme, dáváme lalůčky a další lalůčky po necestách v Loketských lesích. Vrchol Koule dojet, zápis do vrcholové bichle se nedaří, propiska odmítá spolupracovat, výhled na Vildenavu a Křížek nad Ohří zamlžený. Sjíždíme k chatce na Kozích hřbetech a po žluté do Lokte. Loketský hrad a jeho svátečně ozdobená věž za námi. Hravě zdoláváme výjezd kolem koupaliště a jsme na panelce v Novém Sedle. zdoláváme Loketské kypy a u letiště se loučíme se Žížou, který spěchá za zážitky jenž prožije v náručí zítřejší patnáctihodinové šichty.

Ještě zdoláváme kluzké a silně se lepící bahno nad Podhořím a jsme na základně. Účast odpovídá tomuto ročnímu období, kdy se zodpovědní věnují dětem, tchýním a vůbec celé rodině. Méně zodpovědní důstojně oslavili Lucii, šťastného a nového dědka. Do nového roku 2016 mají tedy dědci u stolu silnou převahu. Mladíci budou jistě silněší pedálech svých bajků.

zaznamenané aktivity TUKANŮ v roce 2015

zaznamenané aktivity TUKANŮ v roce 2015

2015 z přehledu JTF

2015 z přehledu JTF

Tak jak jsme se fofrem protáhli tratěmi, jak jsme rychle nechali za sebou soupeře, tak nám ten rok 2015 také rychle proběhl a přinesl všem TUKANŮM jistě mnoho pěkných zážitků z okolí domova, v terénech za hranicemi kraje a v zahraničí.

V příspěvcích a záznamech jsem našel 97 úterních, sobotních a jiných kalendářně neumístěných akcí absolvovaných společně s kamarády na běžkách a bajku. Kolik kdo najel kilometrů má každý z nás zapsáno ve svých záznamech. Statistika úterních vyjížděk, vedená náčelníkem, zaznamenává i poškození tělesných schránek i střety s orgány a je nemilosrdná všem bez rozdílu.

Jen pro zajímavost, FBI a CIA v ročenkách 2015 uvádí, že „lišák 10“ asi nezaznamenal vše. Přesto najel a naběhal při 287 aktivititách 9,878 km za 519 hodin a získal s prstem v nose 158,086 metrů nadmořské výšky. Zřejmě je z dobrého oddílu. Na opačném konci žebříčku se pohybuji já s výsledkem 107 aktivit, ujetých 4,961 km v době 327 hodin a se získanou nadmořskou výškou 82,175 metrů jsem 9,3x překonal vrchol Everestu. Smůla, že můj Garmin není vodotěsný, aby zaznamenal naplavané kilometry nepotopitelných borců řádu Tukanů Boba, Irči, Zuzky, bří Dimů, Pušáka a náčelníka.

Tak v Novém Roce 2016…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

váš paparazzi

 

 

 

 

 

 

 

fotky

video

 

Loading