chřtán tunelu ve Slavkově

chřtán tunelu ve Slavkově

Aladin slibuje chlad a vítr, je úterý a vyrážím za hejnem Tukanů k ACS, obalen vrstvami jako cibule a s vědomím, že se horská cyklistika dá provozovat i v mrazáku. Slušná účast 17ti bajkerů ze zřejmně dobrého oddílu potvrzuje nadšení a elán všech, kteří se dostavili. 

Směr určen s cílem  projet terény kolem Svatošek, Koule a dohrabat se po žluté do Bošířan dál přes Slavkov do Třídomí, Nadlesí, Dvorů a přes louky do Lokte. Včasné odklonění hlásí Šampión, který nemá světlo a Jezevec melduje rychlý ústup z pozic kvůli volejbalu. Vyrážíme do lázeňských lesů a již v Doubí jsou hlášeny první ztráty, způsobené dlouhým telefonickým rozhovorem Áji. Roman jede hledat zbloudilou duši, mizí i šamión i Jezevec a někde zabloudil i Pepíno.

Ohře nás vítá chladem, Garmin ukazuje teplotu kolem nuly a teplo si tedy vyrábíme sami ve stoupání ke Kouli a Kozím hřbetům. Snaha Vítka o navedení Romana s Ájou na správnou stopu se míjí s účinkem, rychlostichtivý Čočkin pohání tým kupředu, Svatá Barbora nám kyne na pozdrav a žlutá značka provází klidem podzimně barevných lesů do Bošířan, kde jsou připraveni noví soupeři – mlha, citelný chlad a silný protivítr, kteří nás doprovází až do Lokte. Rychle se začíná šeřit, světla v Třídomí rychle ubývá a k činnosti jsou konečně donuceny i světelné zdroje, zatím odpočívající na řídítkách či visících pod sedlem.

Noční jízda v terénech a ve sjezdu nemá chybu, gumy plášťů ševelí ve spadaném listí, v Lokti tma a teplota jak kdesi za polárním kruhem a náčelník volí pro zahřátí výjezd od tábořiště k Rohu. Zahřáté tělesné schránky u dančí farmy při čekání na pomalejší a jistě chladem zkřehlé Tukany rychle vychládají. Rychle také ztrácíme výšku a temnými uličkami čtvrtí Pod Rohem, Dvorů a Tuhnic se tým dostává k branám garáže osvěžovny U Kubrychtů, kde se opět potkáváme se zbloudilým Pepínem, „sexuelním bloudilem“ Bobem. Přijíždí i zraněními oplývající Dima Petr, dostavuje se i Maďar a vítá nás také rozesmátý Zděněk slavící poslední „…cáté“ narozky. Vychladlá těla se pomalu rozehřívají, nové cyklooblečky a dresy s vlajkou rozdány, vše proudí jak má, neustále zvoní Tuk Tuk a připojuje se i Irča s přípitkem na novou zimní obuv, Honzík na prožitý hezký den a Petr na zahájení zimní sezóny. Tak tedy Tukani…nabít baterie do světel, překonat nástrahy prvního sněhu a vyrazit za novými cíli.

fotky

 

Loading