osada Arizona

osada Arizona

Babí léto se hlásí svým počasím, podpořeno víkendem a dnem volna, jenž nám zajistil svými životními aktivitami svatý Václav. K aktivnímu prožití tohoto volného času v přírodě i na závodech se u ACS na bráně hlásí šest Tukanů. Vítek, Zdeněk a Jirka poráží soupeře na „Říjnovém biku“, Irča se dobrovolně školí a zvyšuje si profesní dovednosti, ostatní se asi zalykají domácím štěstím či jinak rehabilitují.

Malý náčelník zavrhuje myšlenky na roviny, velí směr do vrchů s cílem projet a nacvičit rovnováhu a techniku jízdy ve strmých svazích po parapetech a okapech, v místech, kde se obvykle pohybuje jen divoká zvěř, houbaři a občas sasviští gumy bajkerovy. První ochutnávka terénů provedena kolem Bílé skály nad Čankovem. Pěkné výjezdy a sjezdy, svaly konečně zahřáté a uvolněné, roztažené plíce naplněné čerstvým chladným vzduchem a jedeme pozdravit Čendu, vyrvaného z náruče smrti a opatřeného budíkem. Čenda nás vítá s úsměvem na rtech a trochou závisti, že se nemůže zúčastnit.

Přejeme mu klid a mažeme kolem koňů směrem k muničáku, k lesním stezkám a bajkovým partiím pod Hutnickým vrchem. Lesní partie i Zemanova stezka projeta, nalezené hřiby uschovány a tým svižně a rychle vyjíždí od staré nejdecké k rozcestí u Kobelce, kde v chatě mění Bobo nalezené hřiby za pivo. Chmelový juice na Bohouše působí zázračně a náhle se pohybuje v čele balíku mířícího k Nové Suché a Poušti.

Garmin ukazuje pokles teploty na 9,5°C., nepříjemný chlad zažehnán nasazením větrovek. Indiánské jezírko v lomu u osady Arizona necháváme za sebou jako myšlenky na koupání a jsme u paty vysypané skrývky nad Smolnicí. Ztracenou výšku se snažíme dohnat výjezdem kolem výsypky směrem k Nové Roli. Pěkné výhledy na Doupov a slavkovský les si nestačím v nasazeném tempu vychutnat. Roman volí malé lalůčky na trase závodu „Chodovský bike“ a ještě větší lalůček kolem Bílé vody. Poslední sjezd ve štěrku a písku, vyschlý brod a jsme u fotbalového pažitu a tribun místního maracaná SK Božíčany.

Ája je jistě štastná, že opět vidí své pracoviště a rychle mizí jako ostatní Tukani do Jimlíkova. Roman a Ája, slavící svátek, jedou do Role a zbytek týmu k vysílačce a na základnu. Pozice v prázdném rehabilitačním středisku u stolu vybojována, plocha rychle zaplněna iontovými kapalinovými osvěžovadly, tuk tuk, průběh vyjížďky zhodnocen a provedena příprava na pondělní akci Cibulka, rychle se stmívá, čas letí jak splašený, do tmy zní poslední cinkání tuk tuk, tak v pondělí.

fotky

Loading