Parta bikerů z Karlových Varů

2015 08 15 Tukani závodí

brod u Gejzírparku

brod u Gejzírparku

 Tak se přiblížil čas a je třeba ukázat v domácím prostředí záda soupeřům na obou vypsaných tratích závodu Kola pro život. Slevy na startovném vyjednány, čísla přidělena, ještě probrat taktiku a v sobotu vyrazit na start.

Počasí se v noci lehce mění a teploměry zaznamenávají konečně pokles hladiny rtuti do snesitelnějších poloh. Noční deštík pomočil vyprahlé karlovarsko a slunce se ráno schovává v mracích. Jedu na start, kde jsou připraveni Bobo a Pepíno zachytit momentky před startem. Doráží i zakládající člen Ouroďák, který obratným manévrem směřuje reportérku ČR do mé péče. Svěřuji své dojmy do mikrofonu fortelné reportérky a vyzpovídán  se řadím, společně s ostatními Tukany, Tukankou a adrenalinuchtivými soupeři na startovním roštu.

Přihlížející domorodci i lázeňští hosté všech ras a národností loví záběry, nezávodící kamarádi přejí úspěch a výstřel  startovní bambitky konečně pouští bajkery k pokoření 57 kilometrů stezek v lázeňských lesích a lalůčku kolem asfaltové plochy International Airport Karlsbad. Tep se šplhá do vyšší frekvence, lázeňské lesy plné bajkerů, slibované nádherné vyhlídky na Vary nevnímám a tlačím soupeře před sebou. Dá to sice námahu, ale dílo se daří. Výjezdy, sjezdy, brody, kořeny, kameny, šotolinu, občerstvovačky mám za sebou, defekty a pády se tentokrát nekonají a v cíli konečně brousím tartan závodního oválu jako ostatní kamarádi.

Ještě počkat na výsledky, gratulovat Irče k umístění na bedně, průběh a zážitky ze závodu probrat na základně. Závod se povedl, ztráty z defektů Čendy a Romana oplakány. Dostavuje se  i „šampión“, jenž soupeřil a trápil své tělo na trati závodu v Mariánkách s později narozenými, mladšími soupeři. Slunce konečně zapadá a ochlazuje se.

fotky

foto od BoBo

fotky od Pepína

foto od pepina 2/2

trasa

 

Loading

Previous

2015 08 11 Ochutnávka tratí KPŽ

Next

Artík a Tukani v České televizi

2 Comments

  1. Leona Bušková

    Hezký den, s dovolením jsem zveřejnila fotografie z KPŽ K.Vary na týmovém FB Nilfisk ALTO pro cycling a samozřejmě uvedla zdroj. Doufám, že to není problém 🙂 Moc děkujeme. LB

    • BoBo

      Fotky jsme dělali aby se každý našel a eventuelně použil pro svou potřebu

      BoBo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

© Tukan Karlovy Vary 2013 - 2024  |  Materiály umístěné na tomto serveru mohou být publikovány pouze se souhlasem autorů.
Developed by Daniel Danielčák