Parta bikerů z Karlových Varů

2015 08 22 Krušnohorský okruh

Blatenský vrch 1043 m.n.m.

Blatenský vrch 1043 m.n.m.

Včera jsem s kamarády mučil, do mé péče mi svěřenou kostru a svaly v terénech sudetoněmeckého, nyní českého pohraničí von Karsbad, durch Frühbuß, Sauersack, bis Staatsgrenze, gastete Henneberg, Johangeorgenstadt, Breitenbach, Platenberg, Irgang, Rote Grube, Abertham, Pleßberg, Merkelsgrün, Lichtenstadt, Großen Teich, Sodau und Karlsbad „U Kubrychtů“ a dnes nad klávesnicí mučím mozkové závity jak popsat všechny zážitky z 88 kilometrů jízdy v ideálním cyklistickém počasí.

Garmin ukazuje získanou nadmořskou výšku 1364 metrů, škoda že nedokáže vyčíslit litry potu, obsah kyseliny mléčné v zakyselených svalech a objem vydýchaného CO2. Pro focení nemám sdostatek času, chybí mi podpora Ouroďáka a Honzíka, vlaju na konci balíku a po celou dobu tlačím tým před sebou do vrcholových partií hraničního pásu Krušných hor. Krátká zastávka na oběd v Přebuzi a už se hrneme ke hranici. Kontroly žádné, klid, na čele Pušák, který vede balík na  cyklostezku č. 23 „Stonemann“  s cílem projet „klondike“ v Potůčkách a zdolat na 5 kilometrech vzdálenosti s převýšením 346 metrů po žluté značce vrchol Blatenského vrchu. No dal jsem týmu šanci znovu se předvést a s malým spožděním dosahuji živ a vcelku asi zdráv vrcholu. Společné foto, lok rezavé vařené vody, ani nestačím vychladnout a opět zahřívám svaly na asfaltu k Bludné a šotolině k Červené jámě a Abertamům.

Ještě zdolat terény pod Plešivcem, rychle ztratit nabrané výškové metry na sjezdovce do Merklína. Do cesty se staví poslední překážky – hostinec „Na Hrázi“, Sadov, Dalovice a na pásce prohrává Bobo pivní špurt . Chvilka napětí a čekání na Čendu, který si za „mrzký“ peníz vydřený v kapitalistické cizině pořídil nového závodního fula. Nadšený majitel představuje svou novou, mladou lásku, my ostatní obdivujeme krásu, rozměrové, váhové parametry i jiné přednosti miláčka, který Čendovi poskytne mnohé nové rozkoše a pomůže mu zdolat soupeře. Tak do toho.

Ještě malá omluva Vítkovi, s nadmořskou výškou obce Potůčky měl pravdu.

fotky

 

Loading

Previous

Artík a Tukani v České televizi

Next

2015 08 25 Sejfy

1 Comment

  1. Cenda

    Moc hezky clanek Peto, ostatne jako vzdy…. !!!Vystizneji jsi to s tim kolem nemohl popsat…. jen jsem chtel upresnit, do postele se mi kolo prece jen neveslo, tak ze spalo v garazi….
    Zdravim vsechny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

© Tukan Karlovy Vary 2013 - 2024  |  Materiály umístěné na tomto serveru mohou být publikovány pouze se souhlasem autorů.
Developed by Daniel Danielčák