OLYMPUS DIGITAL CAMERA

pod zadním Ostružníkem

Blíží se konec měsíce srpna, pro někoho konec prázdnin, konec dovolené, pro jiné, zasloužilé, pokračování volna. Další už hledají a balí plavky, opalovací krémy a přemýšlí jak se dostanou ke slané vodě. Je sobota, vedro importované z Afriky sice láká k vodě nově otevřeného bazénu, ale mladší, adrenalinem nabití Tukani, míří do Kralovic s odvahou v závodě pokořit soupeře. Vítek se zalyká štěstím v pracovním procesu a zbylí Tukani si dávají za cíl dojet do míst, kde se již dlouho neobjevily gumy Tukanovy.

První stoupání k vysílačce, Žižkova ulice a první sjezd ke starému hřišti ve Staré Roli naznačuje, jak asi bude vypadat dnešní profil. Kadence všech obdivuhodná, první kilometry na vyšlapání za námi a už je tu Bouchalka, sjezd ke trati, stoupání ke Kobelci a Rájci. Nastoupané metry rychle smazáváme sjezdem k Bezinkám a pod přehradu v Lesíku, kde se loučí „prácechtivý“ Žíža, jenž si utírá nejen pot ale i slzy lítosti že nemůže podpořit tým na dalších kilometrech.

Konečně nastává to pravé a nad Bernovem dáváme závod s řidičem Wolksvagenu, Pušák a Pepíno ho táhnou a já s Honzíkem jej tlačíme ve směru k Vysoké Peci. Konečně zadýchaný motorista uhýbá a můžeme si opět plnit plíce zdravým krušnohorským vzduchem ve stoupání k Mlýnským chalupám k rozcestí pod Špičákem. Stoupání už bylo dost, sjezd a klesání do údolí Nancy naznačuje, že jsme skoro u cíle, ke kterému musíme opět nabrat ztracenou výšku.

Bublava jak na dlani, na stole oběd i potřebná zavlažovadla, chvilka poledního klidu a už se potím ve směru k vysílači pod Kamenáčem a k hraničnímu pásu. Pod plášti šustí šotolina, zvířený prach se usazuje nejenom na bajku a je tu Rolava a Přebuz, kde štáb naplánoval setkání s Bohoušem, Irčou a zakládajícím členem. Kofola mizí v hrdle a všichni jedeme ve směru k Rudné, Vysoké Jedli, Nedku a k základně. „Bohoušův“ můstek zdolán, ještě pivní špurt a již rozkládáme svá těla na terase rehabilitačního střediska „U Kubrychtů“. Psi vyvenčeni, doráží i lehce, jistě šťastný z pracovního procesu vytržený, vyšťavený Vítek. Probíráme dnešní vyjížďku, posloucháme první zprávy, referáty a dojmy ze závodu v Kralovicích, sobotní večer se krátí, jedu domů poslouchat zprávy také z domova.

fotky

 

 

Loading