pod Vítkovkou

pod Vítkovkou

Počasí slibuje deštíky přesto se u ACS chystá k vyjížďce sedmnáct Tukanů a za plotem, hlídaným ostrahou, jsou připraveni na svůj večerní výkon následovníci rytmické skupiny Jana Kalába….Kabáti.

Vyrážíme tradičně do kopce kolem Thermálu k Jaru a esíčkama lesních cest vzhůru po Gogolově stezce do jarní zeleně oděných bukových lesů. Překonáváme s bajky v náručí i smrky nevhodně rozložené po stezce a poprvé překonáváme R6 skulinou mezi svižně jedoucími ocelovými oři. Natrénováno máme a stoupání k hájovně u golfu je hračkou nejenom pro mladé, zdatné a vícetrénované. Je nějak netradičně sucho a louka před Andělkou poskytuje tentokrát místo bahna prach a ozvěnu tónů předkapely Kabátů.

Od jednolodní stavby s trojboce uzavřeným presbytářem a hranolovou věží na západní straně náměstí v Andělské Hoře padáme zarostlou loukou k brodu na Dubinském potoce. Obtížné podmínky polovyschlého toku překonány. Cesta k Činovu je záludně a čerstvě zasypána volným makadamem, kola kladou spolu s převýšením odpor, jenž je snadno překonán jak nepřítel u Tobruku. Před námi je Stružná, na pozdrav nám mávají popeláři vozící do jarní přírody u Činova vše, co již karlovaráci a jiní domorodci z celého okresu nechtějí a nepotřebují.

Chvíle čekání na Frantu a tentokrát překonáváme před Novou Vískou R šestku po mostku. Konkurenční tým skotu s námi dává závod, už už nás dohání, ale napnutý elektrický ohradník všemi Tukany bystře, svižně a všemi styly bleskurychle překonán. Krávy nás již nemohou sežrat a tak se kolem Pekla za námi práší po trase starého Artamona, brody na Mlýnském a Teleneckém potoce překonány. Po Revoluční street se od Olšovek přibližujeme pod Vítkovku, kde malý „führer“ za zvuků hudební produkce skupiny Kabát velí „dáme „lanýžovku“!

Ostrý sjezd a lanýžovka překonána bez pádu, od Kome vyjíždíme kolem „Ave Maria“ k chatě Přátelství, sjezd k hájovně a už otvíráme chřtán garáže U Kubrychtů. Kolem stolu by nepropadl špendlík, dnešní švih probrán ze všech stran, politická situace na středním východě a v Burundi Urundi tentokrát ponechána bez povšimnutí. Odhadujeme ze zpráv, kterému Tukanovi na Gardě zašívali kůži. Srandy kopec, venku tma, ticho i Kabáti si poctivě odpracovali svou šichtu. Den se povedl.

fotky

video

Loading