OLYMPUS DIGITAL CAMERA

křížek nad Vildenavou

Je sobota hokejoví fanoušci fandí národnímu mančaftu a u ACS se sjíždí jen šest Tukanů. Někteří jsou asi pevně přikováni ke gauči, k obrazovce a místo řídítek bajků drží palce, koušou si nehty a hodnotí naše šance, jistí dva nejmenovaní se potí a oslavují pracovní úspěchy v Potůčkách.

Trocha chladného protivětru, slunce v zádech a jedeme zkontrolovat stav pracovních aktivit dodavatelů stavby nové lávky na cyklostezce v Tašovicích. Pušák volí pro procvičení techniky jízdy, výjezdů a sjezdů na lesních pěšinách i necesty kolem hradiště Starý Loket v Tašovicích. Nádherná vyhlídka ze skalní ostrožny, kterou se kochal již mezolitický turista, staří Slovani i Sudetoněmečtí spoluobčané je vystřídána sjezdem k hladině Oharky a k asfaltové stužce vedoucí k nové lávce, která je však uzavřena. Hotová lávka čeká na slavnostní otevření, pojmenování a polití šampaňským pořízeným z evropských dotačních fondů.

Ze slepé uličky se dostáváme výjezdem mezi chatkami zahrádkářů na stezku vedoucí ke skalním vyhlídkám nad Ohří. Voda hluboko pod námi a Pionýrské je jako malé lego. Pod Křížkem spousta jarní zelené barvy, svěží větřík čechrá mladé listí buků i šedou hřívu Pušáka, sjezd lesem, loukami kolem Vildenavy, už si skoro máčíme tretry v Ohři a brzdíme na D1. Pepíno se zachoval jako osobní trenér (nebo drezér?) a Irča s úsměvem zvládla sjezd jako profíci ze světového poháru.

No čas se krátí, do zahájení bitvy o stupně na hokejové bedně zbývá málo času. V Lokti vyjíždíme kolem koupaliště k mostu přes R6 a loukami kolem trati se dostáváme do Nového Sedla, po cyklostezce do Jenišova, míjíme nákupní chrám TESCO a obsazujeme poslední volná místa před televizí v osvěžovně U Buldoka. Naše šance neproměněny, kanadská šance proměněna, neuznán je i regulérní vyrovnávací gól. Smutek z prohry zapíjíme mistrem jágrem. Zuzka pozvedá náladu, probíráme naše další šance a domlouváme se na dalších akcích.

fotky

video

Loading