nad Maroltovem

nad Maroltovem

Výrazné oteplení přivábilo k ACS dvacetpět bajkerů ve směsi týmu složeného převážně z Tukanů, odvážné Tukanky a dalších kamarádů. Zdeněk opět předvádí svého nového bajka značky TREK, tentokrát osazeného i barevně sladěným bidonem od téže značky.

Náčelník velí směr severní a nad Maroltov. Nad Čankovem v lese nad Bílou skálou nastává dokonce i zácpa před stoupáními ve směru k ranči U Červenky. Stojím na vrcholu brdku odkud vede jetelně nejetelná stezka dolů k mostku přes Vitický potok, kde by přišly vhod mačky nebo křídla. Velitelský hlas JTF „azimutem na Velký Rybník“ a peleton bajkerů se hrne přes asfalt a vodní příkop vzhůru do svahu mezi mladými kopřivami a buření k poli Na Pýrovně. Po uklidnění a lehké vyšvihání vloženo pár kilometrů asfaltu k Rafandě, kde čeká Pepíno a Ouroďák. Otevřený lokál zrádně využil Bobo k doplnění 1/2litru 10° pohonných hmot. JTF velí nečekáme a jedeme.

Výjezd kolem židovského hřbitova není překážkou a posilněný Bobo ho dává dokonce ve stoje. Jarní příroda nad Hroznětínem, bahenní vložky před a za Hlubokým se podepisují na vizáži Pepínova bajku, který jej očišťuje a leští vybraným trsem trávy aby se v Horním Žďáru nemusel stydět. Stoupáme od Subtery po žluté značce k bývalé obci Arnoltov. Zádrhel s domluvou kde se má čekat a proč se nečekalo, řeší a umlčuje náčelník rázně slovy „tak kdo tomu tady velí“. Škoda, že ho vztek rychle přešel, mohl udělit provinilcům kasárníka či dvacet po službě.

Od Arnoltova vyjíždíme ke katastru zaniklé obce Hanušov. Kolem Boreckého potoka sjíždíme cestou, kde je ještě slyšet ozvěna praskání Bohoušovy klíční kosti, k Maroltovu. Silné motory jsou velkou přesilou na křižovatce v Květnové, ale i tato překážka je překonána. Stoupání po panelce a sjezd a výjezd k nemocnici v Ostrově. Ústup z Ostrova zvolen po „Pupkaní“ cestě a v Hájku nad Konkordií uhýbáme do lesa a prostoru obsazeného komáry mezi močály k Liščí díře nad Sadovem, kde je nasazen dlouhý „Pivní špurt“.

Peleton, v Dalovicích již roztrhaný, dojíždí na základnu po malých skupinkách. Stůl obsazen, je objednáno, cinkání skla Tuk Tuk a zavlažujeme vyprahlá těla, venku se šeří, padají první kapky vody, nebe osvětlují blesky a vody přibývá. Hokejisti zvládli postup do čtvrtfinále, zvládám i svůj příděl vařené vody, déšť přestává a v okně mezi dešťovými mraky odjíždím domů. Švih nad Maroltov se podařil.

fotky

video

 

Loading