před Stanovicemi

před Novými Stanovicemi

Vyhledávám na netu norský server Værvarsel a sleduji že pro Karlovy Vary /Tsjekkia norští soudruzi hlásí přítomnost vody za hradbami města a přidávám tedy do výstroje pláštěnku.

Jedu k ACS a čekám opět bohatou účast Tukanů. Projíždím brankou a koukám, že účast je slabá a nedůstojná. Zdeněk nám přijel představit své sny přetavené do nového bajka v tyrkysovém, matném laku se zářivě žlutým logem TREK na rámu. S dovolením majitele na malíku hravě zvedám karbonového „Šemíka“ osazenehého kompletně výrobky XT firmy SHIMANO. Škoda, že se nás na této prezentaci sjelo jen pět. Zdeněk s bolavými žebry hladí, pohledem laská svého nového miláčka, a odváží jej představit rodině.

Zástupce náčelníka velí , s ohledem na vývoj počasí, směr červená značka, potok Hloubek, hájovna u golfu, Štichlův mlýn , Andělka, brodík před Peklem, Dlouhá Lomnice a Pila, odkud nás Vítek vede loukami nad Pilou ve směru k Járovým břízkám, ke Stanovické přehradě a volným terénem se pak blížíme k Novým Stanovicím. Počasí se mění, na asfaltu kolem hřbitova ve Stanovicích bojuji proti silnému protivětru, který se snaží vytlačit Irču do příkopu. Bohoušovo batoh je v tomto čase bezvadné závaží. Hlásí se také slibovaná voda a první kapky smáčí naše dresy.

Černé mraky, kapky vody houstnou a nedá se mezi nimi kličkovat. Najeto a nastoupáno máme dnes dost a tak zástupce náčelníka velí k rychlému ústupu a sjezdu do Březové. Ještě zdolat stoupání k vodárně a v dešti dojet kolem Sv. Linharta na základnu. Tentokrát se moc nezdržujeme a odjíždíme fandit Viktorce nebo Spartě k boji o titul. Opocený Garmin hlásí odjetých 52 kilometrů, nastoupených 1013 metrů a komentátoři hlásí světu porážku Sparty. No ještě, že má Zdeněk jiné starosti s novým bajkem.

fotky

 

 

 

Loading