Loket

Loket

K.H. Mácha: „České hory – české doly – české luhy – český háj – šírá vlasť – ta česká země nejmilejšíť Tobě ráj“

První květen, datum které vyvolává řadu, vlastně celý průvod nálad a jarních vzpomínek oslavují Tukani jízdou, ne v alegorickém průvodu, ale jízdou v dobře přírodou připraveném terénu (bahno, voda, správně nakloněné roviny, atd.) ve směru na Kladskou.

U ACS se objevují mimo Tukanů i dvě Tukanky, posilující tým nejen v oblasti krásy ale hlavně výkonu. Čeká nás směr Loket přes Tašovice, kde se rozehříváme v terénech nad Svatošskými skalami, první ochlazení ve sjezdu k Ohři a v Lokti již stoupáme kolem „Supího“ potoka ke Dvorům. V Nadlesí vzpomenu na zpěváka Petra Nováka a s písní na rtech v májové přírodě lapám po molekulách Ódvě ve stoupáních ke Kladské, kde nadmořská výška  dělá své. Sedíme pod střechou a venku se trhají mraky a kromě Dobsonových jednotek, rozpadlého výtvoru sovětskosvazového výzkumu a průmyslu padají z nebe i kapky deště.

Je objednáno, statečně bojuji s porcí kachny a podobně bojují i ostatní s přídělem kalorií v tuhé či kapalné podobě. Bohouš odumírá od ukazováku pravé ruky a snaží se jej ohřát o Ájin čaj. Polední siesta je u konce a před námi je výzva k překonání sama sebe na trase do Kynšperka a pak kolem Ohře na základnu. Nuda na D1 je přerušena výjezdem od Ohře do Nového Sedla, kde se odpojuje Roman s Ájou. Honzík toho má také dost a chce si vychutnat jízdu s větrem v zádech po proudu a kolem Ohře až do Varů.

Zbytek týmu protíná ostrou jízdou kypy nad Chodovem, kde se opět připojuje Honzík a Jenišovem projíždíme roztrháni do skupinek jak závodníci před cílem Závodu míru ve Waršavě. Základna na dohled, kola odbahněna, sedíme u stolu a hodnotíme prožité chvíle na ujetých 112 kilometrech v rozmáčeném terénu. Počasí bylo vcelku příznivé a 1. máj důstojně Tukany oslaven. Obdivuji výkon Irči a Áji a odjíždím domů ještě za světla držet palce našim borcům pohybujících se v ohraničeném prostoru na tenkých nožích v boji s potomky švédských vojsk. Sleduji hokej a s Ká. Há. Máchou si opakuji verše z Máje vhodné pro tyto chvíle. Jo  Viléme, Hynku, Jarmilo…láska je láska. Hokej jsme projeli.

fotky

video

Loading