Ottova vyhlídka

Ottova vyhlídka

Hladina rtuti teploměrů se pohybuje v jarních polohách a u ACS se pod dohledem Zdeňka sjíždí pořádný balík Tukanů, slunce hřeje i šampióna, který se konečně objevil na startu.

Lázeňské lesy nad Tuhnicemi nás vítají, přístroje sledují první nastoupané metry na Jezdecké cestě, přičítají odjeté kilometry v listí, ve sjezdu k „velbloudímu hrbu“ a ve stoupání k vyhlídce Karla IV se ukazuje, jak na tom jsme…hlavně technicky. Terén je oproti očekávání suchý jako troud, nastlané listí klouže a skrývá překvapení v podobě kamenů a zákeřně umístěných klacků a větví. Náčelník vede balík pod slunečními lázněmi k letnímu kinu a jako bonbónek je zařazeno strmé stoupání pod starou pražskou silnicí od Richmondu ke stezce Na Milíři. Už jsem skoro na odbočce, kamarádi komentují můj výkon a náhle mě zrádný kámen vyhazuje ze sedla, zastavuje a nevím zda mám nadávat, nebo se stydět.

Chvilka odpočinku na cestě k Černému koni a stoupání k Tyršovce, k chatě U Tří Křížů a dál po trati 2. závodu Jarních Bahen, kterou si chtějí ohmatat a připomenout týmoví lídři. Společné foto u Ottova pomníku ukazuje tým v plné kráse a v očekávání sjezdu k chatě v Sedle a dalšímu stoupání po stezkách ke Stefanie varte. Plánován je Činov a zkouška najít novou cest se nepovedla a tak nastupuje průzkum ve formě prvosjezdu mezi pařezy a buření k E48. Veletok motorových strojů překonán a čeká nás klidný nenáročný výjezd ke golfu.

Tým opouští první odrodilci (jeden se těší na schůzi a druhý do práce). Zelená značka vede konečně k troše bahna a dále ke znělcové kupě a zbytkům hradu. Tým zde opouští Láďa a šampión. Jedenáct borců si konečně užívá sjezd loukami k brodu na Dubinském potoce. Před námi stoupání na Činov, teplota klesá a zahřátá těla rychle chladnou ve sjezdu do Dubiny. Únavu ze stoupání je třeba vyšvihat a tak trháme asfalt v závěsu za Dimou ve směru k základně, kde se očekává oslava Vladimírova dalšího významného životního kroku od adolescence ke stádiu moudrosti a výměně pátých gum za šesté. Oslava v plném proudu a náhle se hlásí další oslavenci, Ouroďák slzí nad svými 58mi lety a Miluška přiznává 2×30. Přejeme všem vše nejlepší do dalších let, životních a sportovních aktivit, zdraví promptně zajistí VZP a další pojišťovny.

PS: Právě přišla čerstvá zpráva …. Bobo je dědečkem, bude to mít drahé…

fotky

Loading