Ovčí rybník

Ovčí rybník

Je sobota, první jarní den, lázeňské lesy jsou v tento čas neobvykle suché bahno se vyskytuje jen v názvu závodu a nastal čas ukázat co dělali bajkeři v zimě. Někteří Tukani se obětovali a své síly věnovali organizaci a zdokumentování průběhu závodu. Ti zdatnější a vybavení duší závodníků stojí na startu, v balíku sestaveném ze všech věkových kategorií.

Ptáci zpívají jarní písně a startovní výstřel je slyšet až do Tuhnic. Balík se pohnul a v oblacích prachu vidíme mezi startujícími Romana, Beryho, Čendu, Pušáka Vítka i Vojtu, kteří v barvách Tukan Biketeamu zdolávají první metry cituji „…rychlé dynamické trati bez větších nároků na techniku jízdy s nepříliš velkým převýšením, prostě přesně to pravé na začátek sezóny“. Ovšem skutečnost je jiná, tři kola vytýčená v terénech lázeňských lesů dávají všem účastníkům zabrat, ale výsledky hovoří za vše. Tentokrát žádné velké pády, jen jedna utržená brzda mladého soupeře.

Bobo a Pepíno nafotili a Ouroďák natočil drama na trati a boj soupeřů mezi stromy, kameny a kořeny v okolí restaurace Sv. Linhart. Dojíždí poslední opozdilci, prach se usadil, čas vítězům odměřen. Sportovní kanál Eurosport i sportovní deníky СПОРТ-ЭКСПРЕСС i Gazetta dello Sport  ve svých zvláštních vydáních vyzdvihují výkony vítěze Pušáka, druhé místo Romana a třetího Čendy ve svých kategoriích a všimli si i půvabu a výkonu Tukanek Hanky a Andrey smějících se na bedně. Redaktoři ve svých příspěvcích také ocenili i předvedené výkony všech startujících Tukanů (5/Bery, 6/Vítek a 8/Vojta a Martin). Škoda, že bedna má jen tři místa.

A zde je pár fotek z cíle:

http://tukankv.rajce.net/2015_03_22_Bahna_Linhart_od_BoBo

http://tukankv.rajce.net/2015_03_21_Bahna_Linhart_od_Pepina

http://tukankv.rajce.net/2015_03_21_Bahna_Linhart_od_Petra_Baumana

http://tukanpetr.rajce.idnes.cz/BAHNA_2015/

video je zde

video od Petra

http://tukankv.rajce.net/2015_03_21_Bahna_Linhart_bezci_video_od_Ourody

http://tukankv.rajce.net/2015_03_21_Bahna_Linhart_Bikeri_video_od_Ourody

 

Loading